Otkrijte ljepote Dalmacije i susjedne Bosne i Hercegovine u višednevnom izletu, od bisera Jadrana - Dubrovnika do doma Dioklecijanove palače - Splita

Istaknuto
  • Uživajte u raznolikosti krajolika, povijesnih znamenitosti i prirodnih ljepota
  • Posjetite 3 mjesta UNESCO-ove baštine; Stari grad Dubrovnik, Stari most u Mostaru i Dioklecijanovu palaču u Splitu
  • Istražite stari povijesni grad Korčulu okružen zidinama
  • Kušajte neka od najpoznatijih dalmatinskih vina na poluotoku Pelješcu
  • Posjetite glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine, domaćina Zimskih olimpijskih igara 1984. – Sarajevo
Raspored ture
Dan 1
DOLAZAK - ZRAČNA LUKA DUBROVNIK

Dolazak u zračnu luku Dubrovnik i transfer do hotela. Slobodan dan za otkrivanje ljepota Dubrovnika, kulturne metropole i najznačajnijeg srednjovjekovnog grada u Hrvatskoj, UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Prošećite Stradunom – nekadašnjim morskim kanalom, koji je odvajao grad u dva dijela, danas glavnu gradsku ulicu, popločanu glatkim kamenim blokovima. Posjetite crkvu Sv. Vlaha – najljepši dubrovački hram čiji se zlatni kip s maketom u ruci iz 15. stoljeća čuva u crkvi. Istražite gradske zidine koje se protežu gotovo 2 kilometra oko grada – mjesto snimanja televizijske serije, Igra prijestolja. Noćenje u hotelu.

Dan 2
DUBROVNIK - OTOK KORČULA - PELJEŠAC - DUBROVNIK

Doručak u hotelu. Polazak prema otoku Korčuli. Slobodno vrijeme za istraživanje starog grada Korčule. Okružena zidinama i kulama, Korčula skriva čarobnu renesansno-gotičku jezgru koja se nalazi na popločanim ulicama, povijesnim kućama, brojnim crkvama i arhitektonskom čudu, katedrali Sv. Marka. Nastavak putovanja prema poluotoku Pelješcu. Kušanje vina. Upoznavanje s vinima i lokalnim sortama s vinarima nešto je posebno. Na mnogim mjestima tradicija vinarstva se prenosi kroz generacije, a mladi vinari su proizvodi obiteljske baštine povezani s novim tehnologijama i inovativnim tehnikama. Nastavak putovanja prema Dubrovniku. Noćenje u hotelu.

Dan 3
DUBROVNIK – MOSTAR - SARAJEVO

Nakon doručka, vožnja prema gradu Mostaru. Uživat ćete u razgledavanju najpoznatije i jedne od najznačajnijih znamenitosti u Bosni i Hercegovini – Starom mostu, koji je uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Vaš vodič će vam ispričati zanimljivu povijesnu priču šetnjom kroz najvažnije znamenitosti grada. Nakon 2 sata pješačke ture, imat ćete slobodno vrijeme. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje se nastavlja prema Sarajevu. Noćenje u hotelu.

Dan 4
SARAJEVO

Nakon doručka, pješačka tura s lokalnim vodičem – istražite Sarajevo. Zbog svoje duge i bogate povijesti religijske i kulturne raznolikosti, Sarajevo se ponekad naziva “Jeruzalem Europe” ili “Jeruzalem na Balkanu”. To je jedan od samo nekoliko velikih europskih gradova koji imaju džamiju, katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu i sinagogu u istom susjedstvu. Posjetit ćete Latinski most – mjesto atentata austrijskog nadvojvode Franza Ferdinanda 1914. godine, koji je postao povod za početak I. svjetskog rata. Također vrlo važna znamenitost grada jest Vječna vatra, spomenik koji obilježava žrtve, izgubljene živote u ratu. Slobodno poslijepodne. Noćenje u hotelu.

Dan 5
SARAJEVO - SPLIT

Nakon doručka polazak prema Splitu. Dolazak u Split i razgled grada s lokalnim vodičem. Divite se Dioklecijanovoj palači, splitskoj katedrali, Jupiterovom hramu… Stari dio grada Splita s Dioklecijanovom palačom izgrađenoj u 4. stoljeću, uvršten je pod zaštitu UNESCO-a. U zidinama palače još uvijek živi lokalno stanovništvo, što ovaj grad čini jedinstvenim muzejom na otvorenom. Slobodno poslijepodne za uživanje u Splitu. Noćenje u hotelu.

Dan 6
SPLIT - ZRAČNA LUKA SPLIT

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke Split. Kraj ovog nezaboravnog putovanja.

Rezervacijska forma

Broj putnika
Puno ime
Email
Telefon
Datum dolaska
Dodatne bilješke

Zatraži turuNoYes18-3031-5051-6464+

NeDa

5 zvjezdica4 zvjezdice3 zvjezdice

NeDa